Ålandsturnering -08

Ålandsturneringen 2008 blev allt annat än vad man hade förväntat sig :P Det var fylleresan som spårade ur totalt, välkommen till Midas IBK:s herrlag on tour :P

Fredagen på jobbet går riktigt fort och man ser fram emot att komma hem så man kan förbereda sig för att åka iväg till hamnen, då händer det som inte får hända, inte den här dagen. Jag har tappat plånboken på bussen! Med 50 minuter kvar till samling ringer jag i panik och spärrar kontokortet dit lönen precis har dimpit ner, som tur var så hade jag inga kontanter i plånboken men jag förlorade busskort och id-kort, så jag kom ju inte ut på krogen på åland, men Hotellet var trevligt, speciellt när rätt folk blev kvar ;)

Efter lite drickande så anländer vi till hotellet där jag direkt träffar på ett par sköna brudar från Roslagen. Första natten blir sen men efter 2 timmars sömn väntar matchdagen.

Första matchen spelas mot seriekollegan Rasbo, (som nuförtiden vill värva mig och brorsan) där det blir en tung förlust som avgör vårat öde i turneringen. 2-1 blir slutresultatet där Niklas från u-laget överraskar och gör mål på brorsans passning.

Andra matchen spelas mot det inhemska division 1 laget Nikolaj som piskar oss ordentligt i våran sämsta match alla kategorier någonsin, det börjar bra där jag enkelt sätter en straff på en grundlurad åländsk målvakt, sen rasar det, matchen slutar 11-1 till dem.....

Tredje matchen Spelas mot division sex laget Åsmyra, helt sjuk match som slutar 20-2 till oss där jag slår personligt rekord i gjorda mål i en och samma match samt gjorda poäng i samma match. Det blev 7 mål och 2 assist och även brorsan fick fina siffror med sina 1+3. En delad 5:e plats i turneringens sammanlagda skytteliga blev bästa personliga resultatet för mig. Efter den här matchen blir jag anklagad av en som inte vet vad innebandy är att jag gjorde långa byten (han hävdade 5 minutersbyten) under en match som är 15+15 minuter, helt sjuk människa!! Han kanske skulle orka spela 5 minuter i rad med det tempot han spelar med men det gör inte jag, jag orkar nog max 2-3 minuter vilket bara har hänt på coachens direktiv i seriespel, och det är riktigt tungt om man är forward och är glad på att springa, normalbyten ligger på 1 ½ minut, att något enstaka kanske blev mer nekar jag inte till eftersom att tempot var rätt lågt pga motståndarnas oskicklighet, trots det gjorde varken jag eller vilken lirare som helst längre byten än nån annan! Ren avundsjuka kallar jag det där och det är faktiskt nästan så man börjar bli van, man får mycket positiv feedback för sitt spel men också en del negativt, det negativa folk sagt om mig och min bror skulle jag kunna skriva en bok på, och då är det bara folk inom Midas vi snackar om! Men det kan ju vara så att det bra vi gör på planen är det som förväntas av oss, vilket jag verkligen inte hoppas då innebandy är en lagsport där alla måste lyckas för att det ska gå ihop.

Förutom anklagelserna så var turneringen riktigt läcker, kort och gott innehöll den trevligt sällskap, (i största del, vi säger 99% av alla), rolig innebandy, läckert festande och några skandaler. Det spårade rejält mot slutet där någon tydligen gillar att skita ner hotellrum, någon gillar att sova utomhus en hel natt och någon att slå sönder väggar och braka ner sängar :P Roligt hade jag i alla fall och jag hoppas på att få spela Ålandsturneringen flera gånger om i framtiden, vilket lag jag än spelar i. Funderar ju på att byta antingen till Rasbo som ville värva oss eller sen IBK Roslagen som jag ska kontakta under veckan.

Det var det, ha det bra // Tomi

Återuppliva bloggen

Tänkte skriva lite, har mycket sport att skriva om, har ju inte blivit mycket skrivande den senaste tiden, men det ska vi försöka att ändra på.

Vi börjar med SM-Finalerna i innebandy. Damfinalen var jag inte så värst intresserad av men matchen slutade iaf med att IKSU från Umeå vann mot Balrog från Botkyrka då IKSU gjorde en fin vändning från 1-3 underläge till vinst med 5-3 och SM-Guldet var bärgat, fina mål var det faktiskt :) Sen till herrfinalen, riktigt jämn final med ganska så låst spel ändå, ganska väntat men det blev en bra match i alla fall. Snyggaste målet var helt klart när Hasselström på halv-volley passar till Karl-Johan Karlsson som också han på halv-volley sätter bollen i mål. 4-4 efter full tid och övertid och matchen fick avgöras på straffar där Magnus Svensson sätter den sista, kanske historiens fulaste men ack så viktiga straffen och Warberg tar sitt andra raka guld. Jag tycker fortfarande att Storvreta skulle ha gått till final, dom spelar roligaste innebandyn och så har dom ju Kung Kohonen i laget :) men man kan ju inte alltid få som man vill.

Åhh, Liverpool igår... Spelade mot Chelsea hemma på Anfield i den första semifinalen av Champions League det står 1-0 efter Kuyt's mål ända fram tills det som inte får hända händer, John Aarne Rise ska nicka(!) (värför!?) bollen över eget mål, vad händer? den går ju så klart rakt upp i taket med 10 sekunder kvar av matchen. Nu måste Liverpool göra mål borta på Emirates Stadium för att gå vidare och då måste ju såklart Chelsea göra ett mål mindre för att det ska funka.

Mer fotboll. Det här med fenomenet Sebastian Rajalakso, det snackas redan om landslaget på sina håll. Killen är en supertalang, det håller jag med om, det är man om man gjort 5 mål på sina 6 första Allsvenska matcher. Han har gjort det i Europas typ 24:e bästa liga så jag tycker inte att han ska med till EM.

Delade ut en känga till ståupp världen sist, nu delar jag ut känga hit och känga dit i musikvärlden. Det enda som är negativt med att jobba förutom att kliva ur sängen är att man väldigt ofta får höra skitmusik på radion. Var med, nu kommer kängorna, svensk musik är dålig, fifan! Alltså en låt som spelas 8 gånger om dagen är Sanna Nielsens Empty Room, hon kan inte sjunga och när de högsta tonerna i orden "i must move on" kläms fram är det bara pinsamt, det låter förjävligt rent ut sagt, schlager är aldrig bra, finns inga undantag. Just ja, får inte glömma världens onödigtste band, hörde dom live på radion idag och det var nästran så jag ville ta livet av mig, det var Takida, jag HATAR verkligen dom, riktig skitmusik är vad det är, nu kommer jag säkert få fyra fjortiskommentarer om att "Takida är såå bra, du vet inte vad bra musik är" osv.. eftersom att det tydligen är asmånga som lyssnar på skiten, har hört nån siffra om att de ska ha typ 400 fans i norden, det är ju skitstort för ett svenskt band, de har typ lika många fans som The ark, lika dåliga är dom också.


Jo, klarade teoriprovet med god mariginal, fick mkt bra poäng med tanke på att jag bara pluggade seriöst i 3 veckor. Bokade uppkörning med, drygt med långa väntetider, fick tid lagom till sommaren år 2022.

Åland hela helgen, ska ju på Ålandsturneringen i världens bästa sport, innebandy. Kommer vara full like a kastrull hela helgen, skönt!

Hörs! // Tomi


It won't be long 'fore you dead

Ja, igår va det Wallander igen då. Jag, Leif och Emma satt och kollade. Eller ja, vi sov väl mest. :P
Träffade Jossan en sväng tidigare också. :)
Börjar jobba den 28e maj! :D
Som sagt, det finns inte mycket att skriva. Det är nog därför det är så dött här. Men man kan ju försöka ändra på det!

R.I.P

One


Lite utfyllnad till denna döda blogg

Ja, som Tomi skrev så verkar det som att denna blogg håller på att dö ut. Men man har väl inte haft något att skriva helt enkelt...
Vad har hänt då?
Bmwn har varit hos doktorn och blivit lagad. Men nu är den frisk! :)
Den va även jätteduktig imorse på vägen hem när jag hade skjutsat pappa till Norrtälje. :)
Norrtälje -> Hallsta på 18 minuter.
Utöver det har det väl inte hänt så mycket. Jag har åkt Volvo 240 rallybil typ. :P


One

Döden

Den här bloggen håller på att dö ut, ska försöka skriva mer. men just nu orkar jag inte. Innebandy finalerna var bra :) skriver mer när jag orkar. När han kom upp var han grymt skön, lös upp dagarna liksom. nu är han totalt värdelös, mina damer och herrar - Björn Gustavsson.





// Tomi

Tatuerad

Nu har jag tatuerat mig också :) mer information och bilder kommer upp när den är helt klar, ska fyllas i efter Ålandsturneringen, 1 maj.

// Tomi

Chamillionaire 31/3!

Ja, då har vi varit och sett Chamillionaire. Finns bara ett ord som beskriver det: GRYMT!
Vi stod kanske 3-4m från scenen och... ja... klockrent.
Nu kommer det lite bilder och filmer.
image77
image78
image79
image80
image81
image82
image84
image85
image86
image87

Hip Hop Police


Get Up


Bet that


Doe Boy Fresh


Ridin


King Kong



Ja, det va våra bilder och filmer! Ha så kul! :P

One

RSS 2.0